Beekdaelen
26 oktober 2021 16:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Gezond opgroeien in Beekdaelen

Leef je gezond, dan merk je de positieve effecten daarvan meteen. Bij kinderen staat een goede gezondheid bijvoorbeeld in verband met het gevoel van eigenwaarde en schoolprestaties.

In Beekdaelen hebben opvallend veel kinderen een ongezonde leefstijl. Vandaar dat de gemeente deelneemt aan ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’, een landelijk programma om overgewicht onder kinderen terug te dringen. Sjoerd Rietjens, combinatiefunctionaris van Ecsplore: “Vanuit de JOGG-gedachte organiseren Ecsplore en NuthbeweegtNuth tal van programma’s en activiteiten, waarbij sport en cultuur als middel worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan Smart en Fit, DrinkWater, Gezond in Actie en Sport na School. Ook voeren we jaarlijks beweegtesten uit, zodat we kinderen die dit nodig hebben, een extra steuntje in de rug kunnen geven. Kinderen het plezier in bewegen leren zodat ze zich prettig voelen, is de rode draad tijdens ons werk.”
“Kinderen het plezier in bewegen leren zodat ze zich prettig voelen, is de rode draad tijdens ons werk.”
Samen met Ecsplore wil het Centrum voor Jeugd en Gezin een impuls geven aan een goede gezondheid bij jongeren. Bram van der Vorst, psycholoog van het CJG: “Bij gezondheid denk je al snel aan je lijf, je conditie en je fysieke gezondheid. Wil je je fit voelen, dan ga je meer bewegen, vroeger naar bed, stop je met roken en ga je gezonder eten”, legt hij uit. “Maar wist je dat de verzorging van je geest net zo belangrijk is? Zit je lekker in je vel èn in je hoofd, dan functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas.” Bij ons kun je terecht voor kortdurende ondersteuning bij onder meer faalangst, angstklachten en somberheid.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met