Beekdaelen
21 september 2021 04:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Voorwoord editie 1

Voor je ligt de eerste editie van Beekdaelen Leeft! Beekdaelen is constant in ontwikkeling; een fusie, verbindende projecten en betrokken inwoners en ondernemers. Van carnavalsoptochten tot de actieve seniorenclubs. We doen, we maken, we ontwikkelen, we zorgen, we bouwen, we leven! Na het lezen van Beekdaelen Leeft! weet jij wat er dit voorjaar in onze gemeente te beleven valt, wat er speelt en wat er nog gaat gebeuren.

Nieuw thuis

Na de herindeling, de installatie van de gemeenteraad en de benoeming van de nieuwe burgemeester Eric Geurts kan het even wennen zijn. Je bent als Schinveldenaar misschien gewend je boodschappen in Brunssum te doen, maar gemeente, inwoners, lokale en landelijke organisaties en ondernemers zetten zich in om van Beekdaelen een nieuw thuis te maken voor iedereen in Nuth, Schinnen en Onderbanken. In deze nieuwe themakrant, maak je elk kwartaal kennis met deze partijen en hun verbindende initiatieven.

Meedoen

Meedoen is in Beekdaelen het sleutelwoord. Denk aan een bezoek aan een buurthuis, of als mantelzorger samen een wandeling maken langs de vele monumenten die onze gemeente rijk is. En waarom ook niet? De lente is in aantocht; dat betekent uitkijken naar dat eerste boek lezen in de tuin, het eerste drankje op het terras of naar de vrijmarkt met Koningsdag. We ontwaken uit onze winterslaap, hebben meer energie en hebben zin erop uit te gaan en anderen te ontmoeten. In Beekdaelen Leeft! lees jij hoe en waar je dat kunt doen. Tijdens de Ontdekdezorg Week of De Week voor de Gezonde Jeugd bijvoorbeeld, die deze maand op de landelijke agenda staan. Zorgorganisaties in Limburg organiseren bijeenkomsten voor carrièreswitchers en herintreders om weer in contact te komen met werkgevers en opleiders in de zorg. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) vraagt voor het derde achtereenvolgende jaar aandacht voor het fysieke en geestelijke welzijn van de jeugd.

Eigen kracht

Wat wij in Beekdaelen ook doen, we gaan uit van onze eigen kracht en zoeken de samenwerking met anderen. In Beekdaelen Leeft! vind je interviews, achtergrondverhalen en mooie foto’s over ontwikkelingen die verbinden in jouw gemeente. Weet jij bijvoorbeeld hoe het er met het ‘Vliegende Start’-programma van de gemeente voor staat? De oprichter van een van de deelnemende projecten vertelt over de Hersteltuin, een groentetuin om onder andere gezinnen die in armoede leven te kunnen voorzien van biologisch groente en fruit.

Denk mee

Beekdaelen Leeft! valt elk kwartaal bij jou op de deurmat, boordevol onderwerpen die er toe doen in jouw omgeving. De eerstvolgende editie verschijnt in juni, daarna in september en december. Er is dan volop aandacht voor onder andere wijkactiviteiten, het energieloket, vuurwerk en zelfstandig wonen. Ben jij actief in Beekdaelen als burger, ondernemer of organisatie en heb jij ideeën, foto’s of agendatips voor deze themakrant? Laat het ons weten via e-mail info@ettgroep.nl. Wij horen graag over jullie inzet en wensen jou als lezer veel leesplezier!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Wij werken samen met

Gerelateerd